Wie naar of terug van Africa reist heeft veel kans met de boeing 737 van Ethiopian Airlines te vliegen. Verwonderlijk op een eerste reis naar of terug van Africa zijn de grotere luxe aan boord van Afrikaanse vliegtuigen in vergelijking met de Europese vluchten. Maar je bent ook veel langer in de lucht en hebt dus meer behoefte aan “entertainment” onderweg.

 

Vlucht van Accra, GH -> Brussels, BE 19/20 Jan. 2023

This is about the flight back from Africa to Brussels on 19th Jan., arrival on 20th Jan., booked with Mytrip via
Go.nexxtrip.com. Het uitzicht van bovenaf op het evenaarsgebied gaf hoofdzakelijk een witte mistlaag te zien, waarschijnlijkheid door de densiteit van de lucht en af en toe een speciaal wolkje. Later was het te donker om nog iets te onderscheiden.

 

First part flight over the equatorial

Accra - Addis Abeba

Accra -> Addis Abeba

 

Second part over North Africa

Addis Abeba -> Brussels

Addis Abeba -> Brussels

 

Cost

This flight was the return part of a round trip Brussels – Accra – Brussels.

# Service Cost
# Price £413.94
# Taxes & Charges £56.05
# Total £469.99
# Facultative costs:
# Support Package Standard £8.99
# Check-in
Boarding cards are issued by e-mail three hours before departure at the latest
£15.00
# Booking number by SMS £2.99
# Flight updates by SMS £3.49
# Cancellation Guarantee £57.00
# Special Meal £6.99
# Baggage service £6.08
# Trip Cancellation Protection £58.51
# Seat reservations £35.96
# FLEX £63.25
Flexible Ticket, Airhelp plus flight delay compensation
£57.00
#
PAID FOR BRUSSELS – ACCRA – BRUSSELS ROUND TRIP
£728.25
 

Entertainment during the flight

Entertainment
Elk heeft een schermpje op de achterkant van de zetel ervoor voor zich waarop je in eerste instantie het vorderen van de vlucht over de kaart, in dit geval die van Afrika en Europa, kunt volgen. Je kunt een koptelefoon vragen waarmee je naar muziek kunt luisteren en films kunt bekijken. Er zijn 80 verschillende bestanden van verschillende genres. Bedenk dat je aan boord van een Afrikaans toestel bent en je geen LGBT te zien krijgt. De films zijn verder ook “proper” gehouden en gecensureed van porno en bedscenes. Handig ook dat je vanachter je koptelefoon helemaal niets hoeft te horen van het huilerig worden van de kinderen om je heen vanwege de lange vlucht.

 

Maaltijden en drank

Iedereen heeft de keuze tussen verschillende maaltijden met vis of vlees, en verschillende dranken.

 

Upgraden naar CloudNine Business Class

Enkele dagen voor het vertrek van de vlucht krijg je een e-mail met de vraag of je wil upgraden naar CloudNine business class. Doch enkel en alleen als jouw vlucht hiervoor inaanmerking komt wat niet met alle vluchten het geval is. Je doet een bod en daarna krijg je nog een e-mail met bericht of je bod voldoende was om in aanmerking te komen. Je moet bereid zijn wel £550 a £900 extra te betalen voor wat meer legruimte en een groter scherm, maar je kunt dan desgewenst ook de hele trip liggen slapen. Bovendien begint CloudNine Business Class al op de luchthaven van Addis Abeba waar je de wachttijd tussen twee vluchten kunt doorbrengen in een speciale suite.

 

Oponthoud in Vienna

Het oponthoud in Vienna zogenaamd om technische redenen was voor velen de eindstop. Reizigers voor Brussel bleven op hetzelfde toestel zitten met een wachttijd vooraleer terug op te stijgen.

 

Book your flight

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bolt Bolt Banner 5