The Caribbean is a region of America consisting of the Caribbean Sea containing 700 islands and a number of states on the surrounding mainland. Not all islands are populated. But they all form a well-known tourist area with the clearest water and where you can completely relax. However, every island or other state on the mainland has its specialties.

Het Caribisch gebied is een regio van Amerika die bestaat uit de Caribische Zee, de eilanden en de omliggende kusten. De regio ligt ten zuidoosten van de Golf van Mexico en het Noord-Amerikaanse vasteland, ten oosten van Midden-Amerika en ten noorden van Zuid-Amerika. Sommige eilanden zijn omringd door de Caribische Zee en sommige grenzend aan zowel de Caribische Zee als de Noord-Atlantische Oceaan.

Er zijn meer dan 700 eilanden, eilandjes, riffen en cays. Eilandbogen bakenen de oostelijke en noordelijke randen van de Caribische Zee af: De Grote Antillen en de Lucayan-archipel in het noorden en de Kleine Antillen en in het zuiden en oosten (inclusief de Benedenwindse Antillen). Ze vormen West-Indië met de nabijgelegen Lucayan-archipel (de Bahama’s en de Turks- en Caicoseilanden), die worden beschouwd als onderdeel van het Caribisch gebied, ondanks dat ze niet aan de Caribische Zee grenzen. Op het vasteland zijn Belize, Cozumel, het schiereiland Yucatán, het eiland Margarita en de Guyana’s (Guyana, Suriname, Frans-Guyana, de regio Guayana en Amapá in Brazilië) vaak opgenomen vanwege hun politieke en culturele banden met de regio.

Geopolitiek gezien worden de eilanden van het Caribisch gebied (West-Indië) vaak beschouwd als een regio van Noord-Amerika, hoewel ze soms worden opgenomen in Midden-Amerika of worden achtergelaten als een eigen regio. Ze zijn georganiseerd in 30 territoria inclusief soevereine staten, overzeese departementen en afhankelijkheden. Van 15 december 1954 tot 10 oktober 2010 was er een land dat bekend stond als de Nederlandse Antillen, bestaande uit vijf staten, die allemaal onder Nederlandse afhankelijkheid vielen. Van 3 januari 1958 tot 31 mei 1962 was er ook een kortstondige politieke unie, de West Indies Federation genaamd, die bestond uit tien Engelssprekende Caribische gebieden, die toen allemaal Brits ondergeschikt waren.

Photo 173521805 © Rose Joy Villote | Dreamstime.com

 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Uss ninja japan. Advantages of overseas domestic helper. Boka resa till karibien : antigua, barbuda och caymanöarna travel africa.